tiistai 10. syyskuuta 2024

Teivo Trail I/2024 juostu

 Kuluvan vuoden ensimmäinen Teivo Trail juostiin 7.9.2024 Topin tuvan maastoissa viimevuotiseen tapaan.

Tänä vuonna sää suosi eri malliin viime syksyyn verrattuna: eipä ollut lampimaista lätäkköä kentän peitteenä eikä kosteudesta aiheutunutta liukkautta polkureiteillä. Aurinko paisteli, ja jos lämpömittari olisi paikalla ollut, olisi se näyttänyt n. 23 asteen lämpötilaa. Pieni tuulenvire pyörteili ilmassa ja aina välillä irrotti koivuista lehtiä tuoden niitä lumihiutaleiden tavalla maahan, niin että ennakkoaavistus tulevasta talvesta oli mahdollisuus saada, jos ajatus siihen suuntaan olisi harhautunut.

Ilmoittautumispiste saatiin nyt viimevuotista portaikkoa avarampiin tiloihin luokkahuoneeseen, mehut ja vedet sekä sponsorikaramellit tarjolle kansliarakennuksen eteen, lähtö- ja maalipaikan viereen pystyyn teltta, jonka tarjoamassa suojassa tulospalvelu ja palkintojenjako voitiin suorittaa sekä teltan kulmalle  ämyri huokumaan populaarimusiikkia sanotun paikan välittömään ympäristöön, joten kaikki oli valmiina jatketun kesäsään hellimää polkujuoksutapahtumaa varten.

Kilpailijoita saapui ilmoittautumaan, kello läheni puolenpäivän hetkeä ja kun se oli saavutettu, lähetettiin kilpailijat matkaan perinteisellä raveista omaksutulla lähetyksellä: "Yksi-kaksi-AJA!". Matkaa tehtiin parhaalla kilpavauhdilla ja maaliin tultiin, minkä jälkeen palkinnot jaettiin.

Mutta.

Voi hyvinkin olla, että tiedotus ei ollut saavuttanut kaikkia kiinnostuneita. Tahi sitten niin, että Tampereenkin seutu ja lähitienoo oli - ja on ollut - siinä määrin kyllästetty muillakin juoksutapahtumilla, että tällä kerralla osanottajia ei houkuttunut paikalle ihan toivotulla tavalla. 

Keikahduspiste  tietyllä tavalla saavutettiin, kun tällä kerralla toimitsijoiden määrä ylitti kilpailijoiden määrän. Kuvaannollista kirvestä ei kuitenkaan vielä paiskattu teoreettiseen kaivoon, tehdään vielä kerran oma toimitsijasuoritus ja katsotaan, että mihin se riittää.

Siispä suunnitelman mukaisesti järjestetään kuluvan vuoden toinen Teivo Trail 21.9.2024. 

Tervetuloa!